Garson Nasıl Olunur?

Garson nasıl Olunur sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Bu kapsamda meslekle ilgili akıllardaki  soruların cevaplanması ve ilgi duyanların çalışması önemlidir. Garson, genel olarak bir işletmede yemek ya da diğer unsurların servisi, misafirlerin ağırlaması ve memnuniyetin artırılması konusunda destek veren kişilere verilen isimdir. Bu meslek grubunda yer alan kişilerin genellikle herhangi bir eğitim almaları gerekmez. Fakat mesleği yaparken eğitime devam edilmesi mümkündür. Bu anlamda öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen meslekler arasında yer alır. Kapsamlı olarak bakıldığında bu mesleğin yapılabilmesi için gerekliliklerin belirlenmesi ile birlikte yapılabilmesinin önündeki engellerin kaldırılması sağlanır. 

Öncelikli olarak bu meslekte çalışabilmek için herhangi bir üniversite mezuniyeti gerekmemektedir. Bu konuda, ilköğretim, lise ve üniversite mezunu olan herkesin bu alanlarda çalışması mümkündür. Genellikle mezun olmamış olan öğrencilerin  bu alanlarda çalıştığı bilinmektedir. Elbette her meslekte olduğu gibi garsonlukta da yetişme ve öğrenme süreçleri bulunur. Zaman içinde kazanılan deneyimler sayesinde bu alanda gelişim sağlanır ve sorunsuz çalışmak mümkün olur. 

Menülerin en iyi şekilde dağıtılması, lokanta veya kafelerde bir şeyler yemek ya da içmek için gelen müşterilere hizmet eden garsonlar, bu alanda masaların temizlenmesi gibi görevlere de sahip olması sebebiyle de ön plana çıkar. Misafirlerin en iyi şekilde hizmet alabilmesi için garsonların önemi büyüktür. Servis kalitesi gibi durumlarda bu meslek elemanlarının önemi büyüktür. 

Garson Ne İş Yapar? Garson Olma Şartları Nelerdir?

Garson ne iş yapar? Hangi alanlarda çalışır gibi sorular sıklıkla sorulur. Bu açıdan müşteri memnuniyetinin sağlanmasında önemli bir yere sahip olan garsonlar bütün bunların yanı sıra servis kalitesinin artırılmasında etkilidir. Müşteri ile birebir iletişimde olmaları sebebiyle önemli bir meslektir. Yemek sunumu yapılan alanlarda birebir çalışma yapılan meslekler arasında yer aldığından dolayı diksiyon ve iletişim becerilerinin önemli olduğu bilinerek bu mesleğin seçilmesi gerekir. Müşterilerin restoranlara geldiğinde alabilecekleri hizmetin kalitesinin artırılması ve diğer tüm yönlendirmelerde etkili olan garsonlar bu alanda çalışmalar yapmakla görevlidir. 

Garson olma şartları arasında isteğe bağlı olarak MEB tarafından düzenlenen eğitimlere katılmak ve bu eğitimler sayesinde de garsonluğun benimsenmesi gibi çalışmaları önemlidir. 

Garson olabilmek için alınan dersler içerisinde genellikle servislerin yapılma aşamalarında neler yapılacağı konusunda belirli dersler bulunur. Örneğin masa üstü servisin nasıl yapılacağı, besin öğelerinin ayrımı ve dizilimi, masa hijyeni, çay servisi, sıcak ya da soğuk servislerin nasıl yapılacağı ile ilgili konular bu eğitimler arasında yer alır. 

Garson Maaşları 

Genellikle  garsonların maaşları, çalıştıkları işletmelere göre değişiklik gösterir.  Buna göre 18 bin Türk lirası ile 22 bin Türk lirası arasında değişiklik gösterir. Buna göre eğer part time çalışmalar yapılıyor ise maaşın daha az olduğu belirtilmiştir. Garson maaşları örneğin Nusret gibi yerlerde daha fazladır. 

Yorum yapın