Göz Doktoru Nasıl Olunur?

Altı duyu organımızdan görmeyi sağlayan gözümüz bizim her şeyimizdir. Gözümüz en önemli organlarımızdan birisidir gelişen teknolojiyle birlikte epey göz hastalıkları meydana gelmektedir. Göz doktoru nasıl olunur? Göz doktoru olmak isteyen bireylerin en çok merak ettiği soru da budur. Göz doktoru olmak isteyen tıp öğrencileri ya da bunu hedefleyen kişiler öncelikle herhangi bir üniversitede tıp fakültesini kazanmalı altı senelik eğitim hayatını başarıyla bitirerek mezun olmalıdır. Mezun olan tıp öğrencileri pratisyen hekim olurlar ardından uzmanlık için TUS’a girerler, TUS’ta elde edilen başarı ile dört yıllık göz hastalıkları tercih edilerek dört sene de göz hastalıkları eğitimi almaya başlarlar. Ardından dört senelik eğitimi başarıyla geçen hekimler göz hastalıkları uzmanı olarak hastanelerde görev alırlar. Göz hastalıkları uzmanları, hastalar; ameliyat, lazer, mercek ve ilaçlarla tedavi uygularlar. İki sene boyunca göz hastalıkları uzmanı olarak görev yapan uzman ardından göz doktoru olarak görev yaparlar. 

Göz Hastalıkları Uzmanı Ne Kadar Kazanır?

Tıp fakültesi eğitimi sonrası mezun kişiler pratisyen hekim olarak görev yapmaktadır, mezun olan öğrenci alanda uzmanlık eğitimi alabilmek için TUS’a hazırlanıp istedikleri uzmanlık alanına göre puan alıp tercih yapmalıdırlar. Göz hastalıkları bölümünü seçen kişiler dört sene boyunca göz hastalıkları konusunda eğitim alırlar, göz hastalıkları uzmanı ne kadar kazanır?  Göz hastalıkları uzmanı olmak isteyen kişiler ne kadar kazandıklarını merak ediyor. Devlet hastanelerinde görev yapan göz hastalıkları uzmanları ortalama olarak elli beş bin bin ila yetmiş bin lira arası maaş alıyorlar girdikleri ameliyatlar ile bu sayı artış gösterebilmektedir. 

Göz Doktorları Ne Kadar Kazanır?

Tıp fakültesi sonrası uzmanlaşmak meşakkatli bir iştir, göz hastalıkları alanında uzmanlaşan kişiler dört senelik eğitim sonrası göz hastalıkları uzmanı olarak görev yaparlar. İki senelik uzmanlık süreci sonucunda göz doktoru olurlar, Göz doktorları ne kadar kazanıyor? tıp fakültesi öğrencileri tarafından merak edilmektedir. Göz doktorları devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, özel göz hastaneleri gibi birçok yerde çalışabilirler ya da özel kendi muayenehanelerini açmaları mümkündür. Çalıştıkları ortama, mesai saatine ve girilen ameliyatlara göre maaş farkı bulunmaktadır. Devlet hastanesinde çalışan bir göz doktoru aylık yetmiş bin ila doksan bin arası bir maaş almaktadır, özelde girilen ameliyatlara ve kuruma göre maaşta farklılıklar mevcut olmaktadır. Yıl ve tecrübeyle birlikte maaşta artış görülmektedir aylık yüz kırk bin ila iki yüz bin arası kazanan göz doktorları bulunmaktadır. 

Göz Muayenesine Ne Zaman Gidilmeli?

Sağlığımız bu hayattaki en önemli varlığımızdır, sağlığımız için belli aralıklarla doktor kontrolüne gidilmelidir. Görmemizi sağlayan gözlerimiz için gereken değeri vermeli ve belli aralıklarla kontrole gitmeliyiz. Göz muayenesine ne zaman gidilmeli? En erken bir, iki yaşlarındaki bebekler mutlaka göz sağlıkları için muayene olmalıdırlar. Gözlük ihtiyacı olan bireyler, göz tembelliği ve şaşılık gibi problemlere sahip kişiler ise altı ayda bir muayene olmalıdırlar. Gözlerinde herhangi bir problemi olmayan kişiler ise yılda bir defa kesinlikle muayene olmalıdırlar. 40 yaş üzerindeki bireyler yılda iki kez, şeker hastaları yılda iki kez muayene olmalıdır. 

Yorum yapın