Masöz Nasıl Olunur?

Masöz steril bir ortamda ve sağlık koşullarına uygun şekilde masaj uygulamaları yapan kişilere verilen addır. Masöz nasıl olunur konusu  adaylar tarafından sıklıkla merak edilmektedir .Genellikle kadınların bu mesleği seçtiği görülmüştür. Masöz olabilmek için belirli eğitimlerden geçilmesi gerekmektedir. Masöz olabilmek için öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı  masörlük kurslarından geçerek belge almak gereklidir. Masöz, erkek masaj yapan kişilere denir. Görevleri gereği bulundukları kurumda farklı anlaşmalar yapıp uygulamaları sağlarlar ve buna göre ücretlendirmeye tabi tutulurlar. Aynı zamanda çeşitli konaklama merkezleri ya da spor tesisleri ve hamamlarda da masözleri rastlamak mümkündür.  

Genellikle bu görevi alan kişilerin yaşanan ağrıların azaltılması ve güçlenmeye yönelik yardımları bulunduğunu söylemek mümkündür. Masaj yapan kişiler cinsiyetlerine göre farklı şekilde adlandırılırlar. Fakat genel anlamda baktığımızda masöz olabilmek için de masör olabilmek için de farklı eğitimlerden geçmek ve masaj terapisti eğitmenlerinin olması gereklidir. Gerekli belgeler bulunduktan sonra bu görevde yer alabilmek mümkündür. Özellikle erkeklerin bu görevde yer alırken güçlerinin dengeli bir şekilde uygulanması hem avantaj sağlayacak hem de daha iyi bir işlem yapılmasına katkı sağlayacaktır.

Masöz Görevleri Nelerdir?

Masözlerin belli başlı görevleri bulunur. Bu görevler arasında kolların, boyunun, bacakların ve omurganın üzerinde meydana gelen ağrıların tedavi edilmesini sağlamak, rahatlatıcı tedaviler uygulamak, kas tutulmalarına doktor önerisine göre yardımcı olarak ağrıların azaltılmasını sağlamak ve sporcular için destek vermek gibi görevlere sahiptirler. Çeşitli kurumlarda çalışma imkanının bulunduğu bu meslekte, vücut anatomisinin bilinmesi de gerekir. Bunun için masöz görevleri önemli bir yere sahiptir. 

Bu meslekte çalışmak isteyen kişilerin hastalarını daha iyi anlayabilmeleri için öncelikli olarak dikkatli bir şekilde anatomi derslerini almaları gerekir. Genellikle temel eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilir ve bu eğitim sonunda masörlük belgesi alınır. Farklı masaj tekniklerinin geliştirilmesi konusunda çalışmaların yapılması gereklidir. Masaj türlerinin kullanılması yardımıyla dikkatli bir şekilde çalışmaların yapılması önemlidir. Özellikle teknikler arasında:

  • Refleksoloji masajı, ayak tabanının farklı organları etkileme özelliklerinden yararlanarak sinyal gönderilmesi ve böylelikle sorun yaşanması durumunda tedavilere yardım edilmesi sağlanır.
  • Sıcak taş masajı sayesinde negatif enerjilerden arınmak ve çakraların açılması gibi katkı sağlanması,
  • Shiatsu masajı ile ciddi bir uzmanlığın uygulanması gerekir. Özellikle büyük bir basıncın gerektiği bu durumda, rahatsızlıkların giderilmesi açısından bu masaj tekniği uygulanır. Fakat bu masaj için öncelikli olarak uzmanlıkların alınması gerekir.
  • Aromaterapi yönteminde ise farklı yağlarla birlikte vücudun rahatlatılması sağlanır. 

Masöz Maaşları

Genellikle belli bir Maaşları bulunmayan masözlerin çalışmalarına göre bir değerlendirme yapılır. Bununla birlikte alanında uzman ve deneyimli olan kişilerin de kendilerini geliştirdikten sonra ilerlemesi mümkündür. Buna göre masöz maaşları, en yüksek 36 bin Türk lirası iken, en düşük 18 bin Türk lirası olarak değerlendirilmektedir .

Yorum yapın