Ürolog Nasıl Olunur?

İstediğiniz mesleğe ulaşabilmek için belli adımlar izlenmelidir, kimi mesleğe sahip olmak için kurslara gitmek ya da işe çırak olarak başlanmaktadır, kimi meslek içinse kesinlikle üniversiteden mezun olunmalıdır. Ürolog nasıl olunur; ürolog olmak istiyorsanız lise eğitiminizde sonra herhangi bir üniversitede tıp fakültesi eğitimi almalı ve mezun olmanız gerekmektedir. Ardından TUS’ta gereken hedef puanı almanız gerekmektedir. Ardından TUS puanı ile tercih yapmanız gerekmektedir.

Ürologlar Ne İş Yapar?

Ürologlar üroloji bölümünde görev yapmaktadır. Ürologlar ne iş yapar; kadınlar kadın hastalıkları için jinekoloji bölümüne gidip jinekolog/kadın doğum uzmanları tarafından muayene edilmektedir. Erkekler ise erkek sağlığı için üroloji bölümüne gitmelidirler aynı zamanda böbrek sağlığı için de üroloji bölümüne gidilmektedir. Toplumda her erkek yaş almalarıyla birlikte prostat için kontrole üroloğa gitmeleri gerekmektedir. Erkeklerin yüzde seksen beşi hayatlarında en az bir kez üroloğa gitmeleri gerekmektedir. 

Üroloji Muayenesi Nasıl Olur?

Daha önce üroloji bölümüne gitmemişseniz; erkek sağlığı ya da böbrek sağlığı için ürolojiye gidilmesi gerekmektedir. Daha önce ürolojide muayene olmamış kişiler merak ediyor ‘’Üroloji muayenesi nasıl olur?’’ sorusu oluyor. Üroloji bölümünde görev yapan doktorlar sadece erkek değildir, kadın doktor sayısı da epey yüksektir. Ülkemizde son birkaç yıldır prostatın sağlık üzerindeki büyük zararı ve düzenli muayenenin hayat kurtaracağına dair dikkat çekilmektedir. Prostat hafife alınmamalıdır yaş geçtikçe prostat gibi problemler ortaya çıkabilir. Prostat sağlığı bozulunca ilerlemesi sonucu kansere çevrilebilir. Kansere çevrildiğinde kesinlikle tehlikeli ölümcül bir hastalık haline gelmektedir. Bu kanser tipi vücuda yayılarak ölüme sebep olabilir. Tedavisi kolay ve pratik olan bir hastalıktır gerekli görülürse ameliyat önerilir. Ürologlar muayene sırasında nadiren elle muayene yapmaktadırlar genel olarak görüntüleme metodlarını kullanırlar. Üroloji bölümüne yalnızca erkekler değil kadınlar da gitmektedir böbrek sağlığı için kontrole üroloji bölümüne gelmektedir. 

Ürologlar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Sektör ve mesleki pozisyona göre maaşlar değişiklik gösterilmektedir, çalışanın kaç saat çalıştığı vb. etkenler maaşını etkilemektedir, ekstra yapılan işler ekstra ücrete tabii tutulmaktadır. Üroloji bölümünde doktor olmak isteyen tıp öğrencileri merak ediyor ürologlar ne kadar maaş alıyor? Yapılan mesleğe göre iş saatleri değişmektedir tıp sektöründe de vardiyalı çalışma sistemi vb. sistemler mevcuttur. TUS sınavı sonrası aldıkları puanlarla uzman doktor olarak atanacak kişiler tercihte bulunurlar ‘’Ürolog’’ olmayı tercih eden doktorlar üroloji bölümünde uzman doktor olarak göreve başlarlar, ürologlar epey zorlu olan prostat ameliyatlarına girerler, girdikleri ameliyat kadar ücret almaktalar yaptıkları ameliyatlarla birlikte yetmiş bin yüz bin arası kazan üroloji uzmanları bulunmaktadır. Ameliyata girmeyen ürologlar ise en düşük elli dört bin lira ila altmış sekiz bin lira arasında maaş almaktadırlar. TUS sonrası tercih yapan doktorlar iki yıl boyunca yardımcı üroloji uzmanı olarak görev yaparlar ardından üroloji uzmanı olarak meslek hayatlarına devam ederler. 

Yorum yapın