Yurt Dışında Çalışmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Yurt dışında yaşamak isteyenler iş ve de kalacak yer araştırması yapmaktadır. Bu anlamda kişiler Yurt Dışında Çalışmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı? Olarak araştırma yapmaktadır. İngiltere, Kanada, Amerika ve de Avrupa ülkeleri içerisinde göçmen kişilerin kabul durumlarını zorlaştıracak olan pek çok bürokratik engel bulunmaktadır.

Bazı meslekler açısından yurt dışı kapıları sonuna kadar açık bulunan ülkeler mevcut olmaktadır. Doğu da yer alan pek çok ülke çalışmak isteyen pek çok Türk vatandaşını ağırlamaktadır. Bunların dışında üniversite de eğitimlerini yurt dışında tamamlayarak oradan bulunan pek çok öğrenci de bulunmaktadır. Kamu atamaları ile yurt dışında yaşamakta olan pek çok meslek sahibi personeller yer almaktadır.

Yurt Dışında İş İmkanı Olan Bölümler

Yurt dışında iş imkanı yakalamak açısından bölüm seçiminde bulunmak isteyenler açısından pek çok bölüm yer almaktadır. Sadece amaç yurt dışında çalışmak ise kamu çalışanı olmak en kesin yollardan biridir. 

  • Yurt dışı Türk kurumları içerisinde öğretmen, konsolosluk çalışanları, din görevlileri, sağlık hizmetleri Yurt Dışında İş İmkanı Olan Bölümler arasında yer almaktadır.
  • Yurt dışında iş imkanı açısından en çok tercih edilmekte olan bölümler arasında inşaat sektörü yer almaktadır. İnşaat mühendisi olmak yurt dışında iş imkanı olan meslekler arasında yer almaktadır.
  • Bilişim sektörü içerisinde uzmanlık gerektirmekte olan bölümler yurt dışı şirketlerince talep görmekte olan iş imkanlarından yalnızca biridir.
  • Avrupa, Kanada ve ABD ülkelerinde hizmet sektörü içerisinde en çok iş imkanı bulunmaktadır.

Yurt Dışı İmkanı Olan Üniversiteler Türkiye

Türkiye içerisinde yurt dışı imkanı sunmakta olan üniversiteler mavi diploma vermekte olanlardır. Mavi diplomanın temel anlamı dünya standartlarına uygun bir eğitim alındığının belirtmekte olan bir belge niteliğindedir. Genelde İngilizce olarak eğitim vermekte olan üniversiteler Türkiye de oldukça fazladır. Türkiye de 72 üniversite mavi diploma vermektedir. Yurt dışı imkanı olan üniversiteler Türkiye genelde devlet üniversitelerinden oluşmaktadır.

Erasmus programları ile yurt dışında eğitim görmek en çok tercih edilmekte olan yurt dışı eğitim modelidir. Erasmus öğrenci değişimleri bulunan öğrenciler pek çok şirketin ilgisini çekmektedir. Bu yol aracılığı ile elde edilmekte olan tecrübe uluslararası meslekler açısından da ilgi görmektedir. Yurt dışında çalışmak açısından Erasmus programları ile tecrübe sahibi olmak ve yurt dışında çalışmak açısından da ilk adım sayılmaktadır.

Yurt dışında okumak ve de orada meslek yapmak isteyenler açısından kararlı olanlar açısından mükemmel bir yöntemdir. Yurt dışında bulunan özel üniversitelerde okumak ya da yurt dışında burslu olarak eğitim almak hem ülke standartlarında eğitim almak hem de kolay iş bulmak açısından en iyi yöntemler arasında yer almaktadır. Uzmanlık gerektiren meslekler yurt dışında çalışmak açısından okunması gereken bölümlerdir. Yıllarca eğitim görmekte olan mühendisler, doktorlar, bilişimciler tüm ülkeler içerisinde rağbet görmektedir.  Türk bilim adamlarının yurt dışında fazla olan olanaklardan yararlanmaları açısından pek çok sektör içerisinde görev yapmaktadır. Yazılımcılar yurt dışında çalışmakta olan uzmanlardır.

Türkiye’de Okuyup Yurt Dışında Çalışmak İçin Meslekler

Kamu çalışanı olarak yurt dışında görev oldukça kolaydır. Türkiye’de Okuyup Yurt Dışında Çalışmak İçin Meslekler arasında;

  • Türk okullarında çalışacak olan öğretmenler,
  • TSK da yer alan daimi görevlileri,
  • Konsoloslukta çalışan kişiler,
  • Din Görevlileri,
  • Dış İşleri Bakanlığı’nda çalışan kişiler,
  • Ekonomi Bakanlığı’nda bağlı bulunan bazı mevkiler,
  • Kültür Bakanlığında tanıtım personelleri yer almaktadır.

Bu meslekler yalnızca bunlarla sınırlı olmamaktadır. Uzman olan herhangi bir meslek sahipleri yine yurtdışı özel sektör içerisinde hizmet vermekte olan kuruluşla da görüşmektedir. Bu görüşmeler içerisinde başarısını kanıtlamakta uzmanlar çalışma davetiyesi almaya hak kazanarak yurt dışında çalışabilirler. Şartlar olgunlaştıktan sonrasında kalıcı olan oturma izinleri ile vatandaşlık başvurularını yaparak kalıcı olarak da yurt dışında çalışmak mümkün olmaktadır. Yurt dışında çalışmak açsısından uzmanlığın kanıtlanması yeterli olmaktadır.

Yorum yapın