Lisede sayısal bölümü okuyup mezun olmak gerekir. Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinde mezunlar kimya mühendisi olurlar. Mezun olan öğrenciler devlet kurumlarında veya özel sektörde iş imkanı bulabilirler. Gerekli puanı aldıktan sonra memur olarak atanırlar. Maddelerin fiziksel ve kimyasal örneklerini inceleyip analizlerini yaparlar. Geniş bir alanda çalışma imkanı bulabilirler.
Kimya mühendisleri toplum nezdinde çok bilinen meslek değildir. Daha çok gençler kendi aralarında haberdar olur daha sonra kimya mühendisi ne demektir, kimya mühendisi ne kadar maaş alır, kimya mühendisi Nerelerde Çalışır gibi soruları birilerine sorarak ufak çaplı araştırmaya başlarlar. Böylece hem öğrenmiş olurlar hemde kendilerini bu mesleğe uygun olup olmadığını görürler.
Kimya Mühendisi Ne Demektir?
Farklı ve çeşitli alanlarda iş imkanı bulunan bir meslektir. Özellikle canlı organizmalarını inceler. Kimya mühendislerinin iki alanda diplomaları olabilir.
1-kimya mühendisliği
2-Proses mühendisliği
Her iki alandan da mezun olan mühendisler sahada kimya mühendisi olarak çalışabilmektedirler.
Uzmanlık sertifikası alarak kendilerini bu bölümde geliştiren kimya mühendisleri de vardır. Kendilerini daha çok geliştirip maddi imkanlarını üst seviyeye ulaştırırlar. Böylece hem yaşam olanakları daha iyi sağlanmış olur hemde işlerinde daha tecrübeli olmuş olurlar.
Kimya Mühendisi Ne İş Yapar ?
Toplum nezdinde pek bilindiği öngörülemez. Çünkü daha çok laboratuvarlarda veya Hastanelerde yapılan bir meslek olduğundan insanların görüş alanının dışında kalırlar. Daha çok savunma, uzay, ilaç, uçak sanayisi, gemi sanayisinde çalışırlar.
Kimya Mühendisi Olmak İçin Okumak Şart Mıdır?
Kimya Mühendisi olmak için lisans mezunu olmak gerekir. Öncelikle lisede sayısal bölümü okumak gereklidir. Daha sonra mühendislik fakültesinden mezun olmak lazımdır. En son yeterli puan aldıktan sonra atanarak devlet kurumlarında memur olarak devam edebilirler.
Kimya Mühendisinde Hangi Özellikler Olmalıdır?
*Kimya Mühendisi öncelikle biyolojiyi sevmelidir.
*Belirli yetenek, beceri ve güce sahip olunması gerekir.
*Mühendisliği sevmek gerekir.
*Yeterli ölçüde sayısal zekaya sahip olmak lazımdır.
*Gözlerin sağlıklı olması gerekir. Çünkü bir çok organizmayı veya canlıyı mikroskop altında inceleyecektir.
Kimya Mühendisi Ne Kadar Kazanır?
Kimya Mühendisi Toplumda çok fazla bilinmediğinden bu soru pek gündeme gelmez. Çalıştıkları sektörlere göre farklı meblağlar söz konusudur. Özel sektörde devlete göre daha fazla maaş alımı vardır. Başlangıçta 60.000 TL ile maaş alarak göreve başlarlar. Bu meslekte deneyim ve tecrübe arttıkça bu miktar gittikçe yükselmektedir. Özel lisans derecelerine sahip kimya mühendisleri de vardır. Onların maaşları normal kimya mühendislere nazaran daha fazladır. Aldıkları eğitim kimya mühendislerinden daha fazladır. Onların maaşı iste 130.000 den başlar. Kişiler kendilerini geliştirdiler daha fazla kazanç elde etmiş olurlar.
Kimya Mühendisi maaşları normal çalışan insanlara nazaran daha iyidir. Diğer mesleklerde asgari ücret ile işe başlanır iken kimya mühendisleri ilk başlangıçta bile yüksek meblağlar ile işe başlarlar.
Kimya Mühendisi Hastanede Çalışır Mı?
Çalışma olanaklarının geniş olması ile beraber bazı ihtiyaçlar dahilinde Hastanelerde çalışır. Resmi olarak da sağlık bakanlığından onaylı olarak işe alınırlar. İnsanların sağlığı her şeyden önemli olduğu için bu türlü konulara kurum ve kuruluşların daha çok önem vermesi gerekmekte.