Host Nasıl Olunur ?

Günümüzde popüler meslekler arasında yer alan host ya da diğer adıyla kabin memuru olmak için neler gerektiği oldukça merak edilen konular arasında yer alır. Uçakta görev yapan kadınlara hostes, erkeklere ise host denir. Seyahat sırasında meydana gelebilecek olumsuzlukların giderilmesi amacıyla host başvuruları sıklıkla değerlendirilir. Bu kapsamda değerlendirmeler yapılırken özellikle belirli şartların ön planda olması önemlidir. Eğer sizlerin de bu tarz bir hedefiniz varsa öncelikle olarak host olmak için aranan şartlar konusunda bilgi sahibi olmanız gerekir. Host olmak için aranan şartlara bakılması gerekirse:

  • En az lise mezunu olmak şartı ilk sırada ve en önemli sıradadır.
  • 18 yaşından büyük olunmalı
  • İyi bir derecede İngilizce’ye sahip olmak 
  • Adliye sicili kaydının temiz olması
  • Herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması
  • Disiplinsizlik suçu bulunmaması
  • Giyim tarzına uygun giyinmesi
  • Sabırlı ve enerjik olunması
  • 170 veya 180 cm arasındaki bir boya sahip olmak
  • Orantılı kilo ve boy ölçülerine sahip olmak

Şeklinde sıralanır. Bu şartları karşılayan kişilerin host olması mümkündür.

Host Ne İş Yapar?

Host ne iş yapar sorusu genellikle host olmak isteyen kişiler tarafından sorulur. Genel anlamda incelenmesi gerekirse yolculuğun daha güvenli ve memnuniyet açısından da yüksek olarak tamamlanması için hostlara ihtiyaç vardır. Bu kapsamda incelemeler yapıldığında uçuş ekibi ile uçuş öncesinde belirli toplantılar yaparak bu toplantılarda kendilerine verilen talimatları yerine getirmekle sorumludurlar. 

Gelecek olan kişiler için kapıların açılıp kapanması ve güvenliklerinin sağlanması açısından önemli bir yere sahiptirler. Uçağın içini temizlemek ve kontrol etmek zorundadırlar. İkram edilecek yiyeceklerin sayımı ve servisinin yapılmasının sağlanmasına katkı sağlarlar. Yolculara oturacakları koltukları göstererek uçağa binerken ve inerken karşılamak gibi görevleri bulunur. Bütün bunların yanı sıra en önemli görevleri arasında yolculuğa başlamadan önce uçak koltuklarında bulunan emniyet kemerlerinin takılmasını sağlayarak işlem sırasında da yolcuları kontrol etmeleri gerekir. Özel durumları olan yolcularla ilgilenme görevlerinin de hostlara  ait  olduğunu bilmek gerekir.

Host Eğitimi Nedir?

Host olabilmek için belirli eğitimlerden geçilmesi ve şirketlerin vermiş oldukları kursların tamamlanması  gerekir. Bu eğitimler genel anlamda görevlerin tanımı, yemek servisleri, insan ilişkileri, ilk yardım ya da diksiyon gibi konulara ayrılır. Bu kapsamda eğitimlere girerek tamamlamak oldukça önemlidir. Şirketlere bağlı olarak eğitimlerin süresi değişiklik gösterse de 3 hafta olarak belirlemek mümkündür. Eğitimler sonunda verilen başarı sertifikası ile çeşitli hava yolu şirketlerinde çalışmak mümkün hale gelir.

Hostlar Ne Kadar Maaş Alır?

Hava yolu şirketleri çeşitli zamanlarda açmış oldukları ilanlarla birlikte host alımı yapmaktadır. Bu anlamda yapılan işin niteliğine göre maaşlarda da değişiklikler mümkündür. Çalışılan işletmenin büyüklüğüne, konumu ve deneyimlerine göre maaşların da değişik olması sağlanır. Genellikle bakıldığında yeni başlayan host maaşları en düşük 15.000 TL en yüksek  21.000 TL olarak belirlenmiştir. Deneyim arttıkça 35.000 TL civarında kazanç sağlamak da mümkündür. Host maaşları buna göre değişiklik gösterdiğinden dolayı gerekli şartların tamamlanması sonrasında maaşın da göz önünde bulundurulması gerekir.

Yorum yapın

takipçi satın al